Vippien ikärajat

Vippien ikärajat

Vippien tarjoajat antavat useimmiten vippiä yli 18-vuotiaalle Suomessa osoitettaan pitävälle henkilölle, jotka ovat oikeustoimikelpoisia. Vippien ikärajat ovat nousseet viimeisten vuosien aikana jonkin verran ja monet yritykset eivät myönnäkään enää alle 20-vuotiaalle vippiä. Vipin hakijalta edellytetään useasti myös luottotietojen voimassa oloa sekä raha-asioiden moitteetonta hoitamista. Pikavippiyritysten tulee kertoa omilla sivuillaan lain mukaan saajan alaikäraja, mutta harva kertoo vipin yläikärajaa.

Miksi vipeissä tarvitaan alaikärajaa ja yläikärajaa? Alaikäiset eivät saa Suomen lain mukaan ottaa lainaa, tehdä lainasopimuksia ja sen myötä he eivät myöskään ole oikeutettuja saamaan pikavippiä. Pikavippien yläikärajaa ei ole laissa määritelty, mutta monet vippifirmat ovat asettaneet yläikärajaksi esimerkiksi 75-vuotta tai enemmän.

Pikavippiyritykset ovat valinneet ikärajat tietysti omaksi edukseen ja siten, että luottotappioita tulisi mahdollisimman vähän. Juuri sen vuoksi nykyisin ei enää anneta vippiä niin helposti alle 20-vuotiaalle tai annettavat summat ovat todella enimmillään 200€ tai vähemmän.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *